Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Το Καταμαράν Planet Solar στο Ναύπλιο, πολλές φωτογραγίες!

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Το Καταμαράν με την ονομασία Planet Solar και σημαία Ελβετίας που κινείται με ηλιακή ενέργεια κατέπλευσε στο λιμάνι του Ναυπλίου, Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014. Με φόντο το κάστρο Μπούρτζι μαζεύτηκαν αρκετός κόσμος για να δει από κοντά το μοναδικό καταμαράν που κινείται με ηλιακή ενέργεια. Το σκάφος θα κάνει υποβρύχιες έρευνες στον Αργολικό κόλπο  στην περιοχή  Φράγχθι  Κοιλάδας Κρανιδίου, για το αρχαιότερο ευρωπαϊκό χωριό.
Να αποκαλύψουν το αρχαιότερο ευρωπαϊκό χωριό στον βυθό του Αργολικού κόλπου προσδοκούν Έλληνες και Ελβετοί αρχαιολόγοι. Η εξερεύνηση θα πραγματοποιηθεί με το μεγαλύτερο καταμαράν του κόσμου, το «MS Turanor PlanetSolar». Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σκάφος, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, και που πρόκειται να μετατραπεί σε επιστημονικό εργαστήριο για τους αρχαιολόγους.
Το κύριο ερευνητικό έργο της αποστολής θα διαρκέσει από τις 18 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Οι γεωφυσικές μετρήσεις θα γίνουν κυρίως από το σκάφος «MS Tûranor PlanetSolar», προκειμένου να αναδημιουργηθεί όσο γίνεται καλύτερα η τοπογραφία των περιοχών που κάποτε βρίσκονταν πάνω από το νερό, ενώ στην έρευνα θα βοηθήσει σημαντικά και το σκάφος «Αλκυών» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο μπορεί να επιχειρεί σε αβαθείς παράκτιες περιοχές.


Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 6 

PHOTO STUDIO B&G ΑΠΕ//ΜΠΕ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου