Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ.


Η «Ενδοχώρα» το ιστορικό περιοδικό της Θράκης, τίμησε το Διδυμότειχο με την έκδοση ολόκληρου τεύχους αφιερωμένου στην ιστορική Καστροπολιτεία της Θράκης.

Στο Διδυμότειχο παρουσιάστηκε στις 2 Ιουνίου 2017 η έκδοση του νέου τεύχους της «Ενδοχώρας» (Ιούνιος 2017 – τ.104), το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο Διδυμότειχο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή έκδοσης κ.Γιάννη Κουργιαννίδη και τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση».

Περιοδικό Ενδοχώρα (τεύχος 104 – Ιούνιος 2017).
Αφιέρωμα: Διδυμότειχο

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρακικών Μελετών του Δήμου Διδυμοτείχου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια-2017» που διοργανώθηκαν με την αιγίδα του «Ευγενίδειου» Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Διδυμοτείχου για την 97η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία παρουσίαση από την δράση των τριών δεκαετιών κυκλοφορίας της «Ενδοχώρα» του ιστορικού περιοδικού της Θράκης και να αξιολογήσει την σημαντική συμβολή του στην ιστορία, τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη λαογραφία της Θράκης και του Ελληνισμού.

Επίσης, ο Γιάννης Κουργιαννίδης αναφέρθηκε σε ξεχωριστές στιγμές, συμβάντα και σκέψεις που σχετίζονται με την «Ενδοχώρα», αλλά και στην πολύχρονη προσπάθεια προβολής της Θράκης.

Ακολούθως κατά την παρουσίαση του τεύχους, έγιναν ξεχωριστές αναφορές στους δημιουργούς που συνέβαλαν στην έκδοση, οι οποίοι μίλησαν για τα έργα τους ή έστειλαν χαιρετισμούς.

Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ του Διδυμοτείχου, ευχαριστούμε την «Ενδοχώρα» για την τιμή που γίνεται στην πόλη μας με την έκδοση του συγκεκριμένου τεύχους, για την εμπιστοσύνη προς το Σύλλογό και τα μέλη μας που ανέλαβαν την ευθύνη του οικοδεσπότη της πρώτης παρουσίασης, τη χαρά της συνεργασίας όσον αφορά στην έκδοση του περιοδικού, αλλά και για το ειδικό αφιέρωμα που γίνεται στο τεύχος με την ευκαιρία των τριών ετών λειτουργίας του Συλλόγου.

Ευχόμαστε ολόψυχα Καλοτάξιδο το αφιερωματικό τεύχος για το Διδυμότειχο, καλές αντοχές και μακροημέρευση στην «Ενδοχώρα» το ιστορικό περιοδικό της Θράκης, το μακροβιότερο της ελληνικής περιφέρειας, καθώς εισήλθε στο 30ο έτος κυκλοφορίας. Να συνεχίσει και να προσφέρει το σημαντικό της έργο «για τη Θράκη που επιμένει, για τον Ελληνισμό που αντιστέκεται»

για όλες τις φωτογραφίες Εδώ  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου