Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο Καμπόσος (Δήμαρχος Άργους Μυκηνών) αύξησε την επισκεψιμότητα στις παραλίες του δήμου Άργους Μυκηνών - Τεράστια άνοδος λένε οι επαγγελματίες.

 Σφύζουν από ζωή οι παραλίες του δήμου Άργους Μυκηνών. Με τις αποφασιστικής σημασίας παρεμβάσεις του δήμου τα δύο τελευταία χρόνια άλλαξε η εικόνα και οι Αργείτες τις προτιμούν πλέον μαζικά. 
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός της παρουσίας της νεολαίας ο οποία κατακλύζει αυτές τις παραλίες. Ο δήμος, όπως μας είπαν ο λουόμενοι έχει αλλάξει το... τοπίο με το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.
Ο δήμος διέθεσε δωρεάν ομπρέλες και σκίαστρα παντού, ειδική επεξεργασία για να δημιουργηθεί ψιλό χαλικάκι, διαμόρφωση των παραλιών,δωρεάν ξαπλώστρες με τη συνεργασία των επαγγελματιών, ειδικές ράμπες για ΑΜΕΑ, χημικές wc, δωρεάν wifi για δωρεάν είσοδο στο διαδίκτυο, μεγάλους χώρους πάρκινγκ , πολύ χαμηλές τιμές στον καφέ και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους επαγγελματίες, ναυαγοσώστες για την ασφάλεια των λοουμένων, καθαριότητα και ο,τι άλλο απαιτεί η οργάνωση μιας σύγχρονης παραλίας.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι παραλίες του δήμου Άργους Μκηνών γεμίζουν καθημερινά από νεολαία.

Πρώτη προπόνηση για τον Πανναυπλιακό.

Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

 Σήμερα το απόγευμα έγινε η έναρξη της προετοιμασίας του Πανναυπλιακού ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Μητροσύλης βλέπει το ρόστερ να γεμίζει καθώς οι κινήσεις για τη συγκρότηση του βασικού κορμού έχουν ολοκληρωθεί και διάχυτη είναι η αισιοδοξία ότι φέτος ο σύλλογος της πόλης θα παρουσιαστεί εξαιρετικά ανταγωνιστικός σε μια πολύ δύσκολη, ομολογουμένως, περίοδο.


Κι ενώ τα βασικά κενά έχουν ήδη καλυφθεί, απομένουν πλέον 1-2 κινήσεις για την απόκτηση ποδοσφαιριστών που ‘θα κάνουν τη διαφορά’ και θα αποτελέσουν ‘κράχτη’ για τον κόσμο.Ο στόχος βέβαια και η ευχή των ανθρώπων του συλλόγου είναι ο ‘κράχτης’ να είναι η ίδια η ομάδα και τα όσα αυτή αντιπροσωπεύει για την πόλη μας και εμάς τους ίδιους ως Ναυπλιώτες.
Στα υπόλοιπα, με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας αλλά και η συγκρότηση της Ακαδημίας του Πανναυπλιακού, η οποία, όπως έχει τονιστεί πολλάκις, αποτελεί και το μεγάλο φετινό στοίχημα.
Στυλοβάτης της άμυνας, σταθερός, δυνατός και παθιασμένος, ο Σάκης Γκολέμης δεν είναι τυχαία αρχηγός του Πανναυπλιακού. Συνεπής και αφοσιωμένος στην ομάδα, δέθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κόσμο και ενίοτε έγινε … ένα με αυτόν.Είναι λοιπόν ο καταλληλότερος για να μας πει λίγα λόγια ενόψει της νέας χρονιάς που αρχίζει τη Δευτέρα με την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας.

Ερώτηση: Στη Γενική Συνέλευση μετά την ήττα – σοκ από το Πορτοχέλι, ήσουν αυτός που ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε ‘εμείς θα ανέβουμε, είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι’. Δυο μήνες μετά, κάνατε την υπόσχεση αυτή πράξη, με εσένα να δείχνεις και πάλι τον δρόμο, ανοίγοντας το σκορ. Τι ήταν αυτό που σου έμεινε τελικά από την περσινή χρονιά;

Θα έλεγα ότι μου έμεινε μια γλυκιά γεύση γιατί καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας που ήταν η παραμονή και ταυτόχρονα η άνοδος στην Γ’ εθνική. Επίσης, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου, έχουμε έντονο είναι το συναίσθημα της δικαίωσης, αφού παρά τις πολλές δυσκολίες που συναντήσαμε τα καταφέραμε με πανηγυρικό τρόπο και δικαιώσαμε όλους αυτούς που μας πίστευαν.

Ερώτηση: Μένοντας σε εκείνο το παιχνίδι, μετά το τέλος του, ανέβηκες στα κάγκελα και πανηγύρισες μαζί με τον κόσμο. Ήταν απλά ένα ξέσπασμα της στιγμής ή μια κίνηση που συμβόλιζε το δέσιμο ομάδας – φιλάθλων;

Ήταν και τα δύο: Από τη μια στιγμιαίο ξέσπασμα στο οποίο βγήκε η πίεση και το άγχος όλης της χρονιάς αλλά και του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Δεν ήταν όμως σίγουρα τυχαίο το γεγονός ότι πανηγύρισα στα κάγκελα μπροστά στους φανατικούς φιλάθλους μας, οι οποίοι βρέθηκαν σε όλα τα παιχνίδια κοντά μας, ανεξάρτητα από αποτελέσματα.
Ερώτηση: Παρότι είσαι μόλις 26 ετών, θεωρείσαι από τους πιο έμπειρους παίκτες της κατηγορίας. Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η μορφή του πρωταθλήματος που θα παρακολουθήσουμε φέτος;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι καλύτερο πρωτάθλημα από το περσινό με πιο δυνατές ομάδες και τελείως διαφορετικές απαιτήσεις.

Ερώτηση: Τι έχει αλλάξει από πέρσι και τι μπορούν να περιμένουν φέτος οι φίλαθλοι από εσάς;

Η ομάδα έχει κάνει κάποιες καλές κινήσεις οι οποίες πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις αυξημένες – όπως είπα και παραπάνω – απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος. Εκτιμώ ότι και φέτος τα κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας μας θα είναι η μαχητικότητα, η δύναμη και η κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι. Τα στοιχεία δηλαδή που μας έφεραν μέχρι εδώ. Θα ήμαστε και φέτος μια παρέα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ζητάμε από τους φιλάθλους της περιοχής επιτέλους να έρθουν κοντά στην ομάδα και στο τέλος να πανηγυρίσουμε και πάλι όλοι μαζί.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συναυλία αφιέρωμα στον Θεοδωράκη και τον Χατζηδάκη στο Ναύπλιο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου, χθες Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 22:00, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στους ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ με τον Πασχάλη Τόνιο και τους συνεργάτες του, στον αύλειο χώρο του Λυκείου στο Ναύπλιο.
Η συναυλία που συγκέντρωσε πολύ κόσμο ήταν αφιερωμένη στους σπουδαίους συνθέτες Μίκη Θεωδοράκη και Μάνο Χατζηδάκη και διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου που λειτουργει αυτες τις μερες στο Ναύπλιο.
Η Έκθεση λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 19.30 μέχρι τις 24.00 και όπως κάθε χρόνο φέρνει τον κόσμο του Ναυπλίου κοντά στο βιβλίο και στις νέες εκδόσεις.
Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα, καθώς και ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αργολίδας, το περίπτερο του οποίου αξίζει να επισκεφθείτε . Κατά τη διάρκειά της, η πλατεία Ωνάση γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από την ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου και του Νομού.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε την δωρεάν διανομή βιβλίων σε πολύτεκνες οικογένειες.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι Χαΐνηδες έκλεισαν με επιτυχία τον "Μουσικό Ιούλιο 2013" στο Ναυπλιο.

Η 9μελής μπάντα των Χαΐνηδων έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις εκδηλώσεις του "Μουσικού Ιουλίου 2013" στο Ναύπλιο που διοργάνωσε ο ΔΟΠΠΑΤ, αφού το γλέντι που άναψε με χορούς από τον κόσμο που παρακολούθησε την συναυλία κράτησε μέχρι αργά. Η μουσική ομάδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «…όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».

Τους Χαΐνηδες αποτελούν οι:
Δ. Αποστολάκης: λύρα, φωνή,
Δ. Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, φωνή,
Μ. Κώτη: φωνή,
Δ. Μπρέντας: κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ, νέι,
Μ. Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, Α. Νόνης: κρουστά, πιάνο
Α. Σκαμνάκης: μπάσο, Τ. Κανέλλος: ντράμς, K. Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα






 PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ 
.

Φωτιά τοποθεσία Αγίου Ανδρέα Επιδαύρου Αργολίδος.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν από το πρωί να θέσουν υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά στην τοποθεσία Αγίου Ανδρέα Επιδαύρου, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. Την όλη επιχείρηση συντονίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γιόβας. Η επαρχιακή οδό Κορίνθου Λυγουριού παραμένει κλειστεί γιο λόγους ασφαλείας των οδηγών. Η φωτιά απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το Αρχαίο θέατρο στο Λυγουριό.





 PHOTO STUDIO B&G ΑΠΕ//ΜΠΕ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ