Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Αλησμόνητες Πατρίδες, Μικρά Ασία – Πόντος» στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος.

  Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού ¨Παναγία Σουμελά¨ και ο Δήμος Άργους Μυκηνών – ΚΕΔΑΜ, συνδιοργάνωσαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στις «Αλησμόνητες Πατρίδες» που μπορεί να είναι πια σβησμένες από τους χάρτες, αλλά παραμένουν ζωντανές στις καρδιές όλων μας. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013» στους Στρατώνες Καποδίστρια στις 9.00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλλαμβανε
  1. Οδοιπορικό – Λαογραφικό με αναφορές και παραδοσιακά τραγούδια από την παραδοσιακή – βυζαντινή χορωδία ¨Ελληνικοί Αντίλαλοι¨ με χοράρχη τον κ. Κ. Ρούτουλα συνοδευόμενη από παραδοσιακά όργανα.
  2. Ιστορικές αναφορές, τραγούδια και χορούς του Πόντου με τη συνοδεία της λύρας και του νταουλιού από το χορευτικό του συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού ¨Παναγία Σουμελά¨.
  3. Προβολή ιστορικών γεγονότων
       Τo παρών τους ἐδωσαν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσος , οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φ. Στεφανόπουλος και Β. Σιδέρης , ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν.Γκαβούνος, ο αντιπρόεδρος Π. Σκούφης και το μέλος Ν. Δελής ,ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κρίγγος,ο πατήρ Σελλής,το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Άργους Ν. Δαβιώτης κ.α.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου