Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

«ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΕΣ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ».


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών και η Επιτροπή Αναδείξεως Αρχαιοτήτων Δήμου Άργους-Μυκηνών διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο τις γενεαλογίες των Μακεδόνων βασιλέων και την καταγωγή τους εκ των Τημενιδών απογόνων του Ηρακλέους.

Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών, που ευρίσκεται στο κέντρο της πόλεως.
Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδείξει τις γενεαλογίες των Τημενιδών Μακεδόνων βασιλέων της Μακεδονίας ως απόδειξη της αμιγούς ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων.
Η ημερίδα πραγματοποιείται λόγω της αδελφοποίησης του Δήμου Άργους Μυκηνών με τον Δήμο Βέροιας που έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα. Το παρών τους στην ημερίδα έδωσαν ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος ,αντιπροσωπεία από τον Δήμο Βέροιας , ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ  και δικηγόρος Γ. Παραβάντης,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ  Άργους Ν. Γκαβούνος, αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής Ναυπλίου, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι  του δήμου Άργους, καθηγητές από διάφορα πανεπιστήμια κα.












ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 6 Ιουλίου
Ώρα 10.30: Έναρξη των εργασιών από τον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο.
Ώρα 11.00: Εισήγηση με θέμα: «Οι γενεαλογίες των Τημενιδών Μακεδόνων βασιλέων της Μακεδονίας ως απόδειξη της αμιγούς ελληνικότητος των αρχαίων Μακεδόνων». Εισηγητής: Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης Δρ Μηχ., συγγραφεύς, μέλος της Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων Δήμου Άργους-Μυκηνών. 
Ώρα 12.00: Εισήγηση με θέμα: «Μέγας Αλέξανδρος και Άργος: Μία υπερήφανη σχέση καταγωγής». Εισηγητής: Παναγιώτης Μητροπέτρος, Λυκειάρχης Λυκείου Κερατσινίου, συγγραφεύς.
Ώρα 12.30: Εξαγωγή συμπερασμάτων από τον κ. Χρίστο Γούδη, καθηγητή Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών.
Ώρα 12.30: Απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών.
Τελετή λήξεως από τον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Δημήτριο Καμπόσο.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Σχοινάς Ιωάννης. Εκδότης βιβλίων και περιοδικών, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων Δήμου Άργους-Μυκηνών.
2. Χρίστος Γούδης, καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, συγγραφεύς, ποιητής, μεταφραστής ξένης λογοτεχνίας.
3. Γκαβούνος Νικόλαος, πρόεδρος ΚΕΔΑΜ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου