Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κλειστός ο Δήμος Λεβαδέων- Στο πλευρό των εργαζομένων το Δ. Σ.

lev1
Το κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου Λεβαδέων το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που αντιδρούν στις επερχόμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Η απόφαση πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, μόνο ένας δ.σ., ο Π. Ψυχογιός διαφώνησε επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να λειτουργήσει ο δήμος, για να αποδείξουν οι εργαζόμενοι την χρησιμότητά τους.
Συνάντηση με τους βουλευτές πρότεινε ο δ.σ. Κ. Σωτηρόπουλος, που δεν έγινε αποδεκτή και με αρκετά ειρωνικά σχόλια, χαρακτηρίστηκε “περιττή”
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν δημοτικοί αστυνόμοι και σχολικοί φύλακες, που χάνουν τη δουλειά τους.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρότειναν ακόμη να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ., στο σκέλος που αφορούσε την ημερήσια διάταξη, δεν εισακούστηκαν και στη συνέχεια, μετά τη διαδικασία των ερωτήσεων, αποχώρησαν, ο συνδυασμός της Γ. Πούλου, του Ν. Κοτσικώνα και ο ανεξάρτητος δ.σ. Β. Παπαλάμπρος.
lev2
“Κεραυνό εν αιθρία” χαρακτήρισε τις απολύσεις ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής, που δέχθηκε σκληρή κριτική και για τη στάση της ΚΕΔΕ.
«Ο αγώνας των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση είναι μακρύς και δύσκολος. Εμείς συμπαραστεκόμαστε σε αυτόν τον αγώνα και ήταν υποχρέωσή μας να κλείσουμε Πέμπτη και Παρασκευή τον δήμο», τόνισε ο δ.σ. Γιάννης Αποστόλου.
“Θέσαμε το θέμα των ευθυνών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της σιωπηλής παραδοχής των κυβερνητικών και μνημονιακών μέτρων» δήλωσε η Γ. Πούλου, η οποία πρότεινε έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Κατά της ΚΕΔΕ στράφηκε και ο Ν. Κοτσικώνας που κάλεσε σε ριζική ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής “Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κανεις δεν πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη στη ΚΕΔΕ, στους δημάρχους δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εφαρμόζουν αυτή τη πολιτική. Είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ισχυρής λαϊκής συμμαχίας όλων των εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των μικρομεσαίων εμπόρων των φτωχών αγροτών για να ανατραπεί ριζικά αυτή η βάρβαρη πολιτική”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου