Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΘΑ ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποδέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση της επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού Ναυπλίου διότι όπως χαρακτηριστικά είπε « Η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού αποτελούσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς την Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Ξεπεράστηκαν δυσκολίες και εμπόδια με αποτέλεσμα σήμερα να ανακοινώνεται στο επιβατικό κοινό ότι ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει και το τρένο θα ξανασφυρίξει στο Ναύπλιο ».

Την  επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου στο Ναύπλιο συζήτησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Ναυπλίου το Σάββατο  11 Οκτωβρίου 2014.
Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και στη συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ενημερώθηκε από τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη για την πρόθεση της κυβέρνησης να  επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή του Ναυπλίου ως επέκταση του προαστιακού με ανταπόκριση Κόρινθο -Αθήνα .
Στην συνέχεια  ο πρόεδρος του ΟΣΕ ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου Ναυπλιέων ανακοίνωσε στον κ. Κωστούρο τα σχέδια της ηγεσίας του ΟΣΕ,  ότι θα προχωρήσουν  άμεσα στην αποκατάσταση και ανακαίνιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και του τερματικού σταθμού στο Ναύπλιο. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι εντός εξαμήνου  θα επαναλειτουργήσει η γραμμή Ναύπλιο-Άργος –Κόρινθος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου