Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ναύπλιο: Πριν τη Βροχή!

Έντονα συννεφιασμένος ο ουρανός στη πόλη του Ναυπλίου , Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014.

Αξιοσημείωτη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και από τα δυτικά. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας η οποία το Σαββατοκύριακο θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή. Πιο αναλυτικά:

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22/10 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και στα Δωδεκάνησα όπου κατά τόπους θα συνοδευόνται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Τη νύχτα προς Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και στην υπόλοιπη χώρα, με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται ανατολικότερα.

Την Πέμπτη 23/10 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε μια ζώνη από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στις ανατολικότερες περιοχές και κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Μέχρι το βράδυ οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ωστόσο νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι με τις έντάσεις τους στα βόρεια πελάγη να φτάνουν τα 8 μποφόρ, αλλά σταδικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 6 μποφόρ. Δυτικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική, ωστόσο ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

Την Παρασκευή 24/10 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Από τις βραδινές ώρες πολύ ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Βόρεια Ελλάδα και πιθανότατα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις εντάσεως 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Σάββατο 25/10 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, ενώ από την Κυριακή 26/10 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρού θα δωθούν σε επόμενη ανακοίνωση. Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου