Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΙΩΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ - Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟ 1963 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ).

Δείτε σε ένα βίντεο ντοκουμέντο την άγνωστη μέχρι σήμερα ζωή του Μανώλη Χιώτη στο Ναύπλιο. Το σπίτι που μεγάλωσε, άγνωστες πτυχές των γονιών του, το προσκύνημα στο Ναύπλιο του Μανώλη Χιώτη το Πάσχα του 1963 και το μνημόσυνο με Λίντα, Καζαντζίδη και Μαρινέλα,  στον άνθρωπο που του έμαθε τα πρώτα βήματα στο μπουζούκι.


Ο κ. Μιχάλης Σαγκιώτης 83 χρονών σήμερα διατηρεί ραφείο στην Πρόνοια Ναυπλίου, την συνοικία που μεγάλωσε ο Μανώλης Χιώτης. Ο κ. Μιχάλης είναι ίσως σήμερα ο μοναδικός επιζών ο οποίος γνωρίζει καλύτερα για τα παιδικά χρόνια του Μανωλή Χιώτη από κάθε άλλον, καθώς ο πατέρας του Βασίλης Σαγκιώτης ήταν ο άνθρωπος που έμαθε στον μετέπειτα μεγάλο βιρτουόζο, τα πρώτα του βήματα στο μπουζούκι.



Το πιο σημαντικό ίσως σημείο της εξιστόρησης που μας έκανε ο κ Μιχάλης Σαγκώτης είναι, όταν το Πάσχα του 1963 ο Μανώλης Χιώτης έρχεται στο Ναύπλιο για να αποτίσει φόρο τιμής στον πρώτο του δάσκαλο και επισκέπτεται μαζί με την Μαίρη Λίντα τον Καζαντζίδη και την Μαρινέλα, το σπίτι (καλύβι) που μεγάλωσε και το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα στην ίδια κατάσταση.

Εκεί με δάκρυα στα μάτια ο Χιώτης παίρνει το μπουζούκι και όλοι μαζί τραγουδούν "εν είδει μνημοσύνου" στον Β. Σαγκιώτη...



Δείτε παρακάτω σε βίντεο των Αργολικών Ειδήσεων την σπάνια αυτή εξιστόρηση που για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας και θα αποτελέσει για το μέλλον, ιστορικό ντοκουμέντο!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου