Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Άκαρπη η συνάντηση Ι. Στουρνάρα - αγροτών

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2014
Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία και θα προτείνει προς τον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.
Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.
ΑΠΕ//ΜΠΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου