Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στην Αρκαδία σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Νεστάνης και πορεία στην Τρίπολη πολλές φώτο.

Εκατοντάδες αγρότες με λεωφορεία, τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατέφτασαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στα διόδια της Νεστάνης για να προχωρήσουν σε κινητοποίηση και διαμαρτυρία.
Αγρότες από όλη την Πελοπόννησο (μέχρι και από την Πάτρα) πήγαν στα διόδια της Νεστάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολόγηση του αγροτικού τους εισοδήματος, για την οποία ισχυρίζονται ότι μετατρέπεται σε σχέδιο ξεκληρίσματος του μικρομεσαίου αγρότη.
Αντιδρούν επίσης στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, νόμος που τους βρίσκει εντελώς απροετοίμαστους!
Αιτήματα που ψηφίστηκαν στις 19/2/14 σε συνάντηση όλων των μπλόκων των αγροτοκτηνοτρόφων στην Τρίπολη:
Ζητούν την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νόμου που άρχισε η ισχύ του από την 1 Ιανουαρίου 2014, συζήτηση για τη δημιουργία ενός πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού με εφαρμογή από το 2015, παρέμβαση στο κόστος παραγωγής για να γίνουν τα αγροτικά προϊόντα ανταγωνιστικά, κατάργηση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και τους βοσκοτόπους, πάγωμα των χρεών των αγροτών για τρία χρόνια και χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια, πάγωμα των πλειστηριασμών για πέντε χρόνια, να πεί "όχι" η κυβέρνηση στο ξεπούλημα της φέτας στον Καναδά.
Ο αγώνας είπαν ότι θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα τους και όσο περνά ο καιρός η ένταση θα δυναμώνει και τα μπλόκα θα αυξάνονται.
Συμφώνησαν όλοι στη συνεχή δράση μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.
Σήμερα βρέθηκαν εκεί 6 μπλόκα από τη Λακωνία, από την Αργολίδα, το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο, την Ένωση Κορίνθου, Αρκαδίας και από το σύλλογο Μαντινείας.
Οι διερχόμενοι οδηγοί δήλωσαν ότι είναι μαζί τους, θεωρούν δίκαιο τον αγώνα τους και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή.
Αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν απλώσει πανό στα διόδια που γράφουν: «Βουλευτές ξυπνάτε οι αγρότες δεν ξεχνούν και τιμωρούν», «Όχι στο νομοσχέδιο του θανάτου. Όχι στην Εξαθλίωση».
Στο σημείο υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας κι έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένταση, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά με χαμηλές όμως ταχύτητες, γιατί οι αγρότες έχουν αρχίσει να μοιράζουν φυλλάδια και πορτοκάλια σε συσκευασίες.
Κάποια στιγμή, οι αγρότες σήκωσαν τις μπάρες των διοδιών για να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί.


Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στα διόδια της Νεστάνης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου προχώρησαν σε πορεία από τον κόμβο του Βασιλόπουλου μέχρι την Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μπροστά ήταν κάποια αγροτικά αυτοκίνητα γεμάτα με πορτοκάλια και πίσω ακολουθούσε πολύς κόσμος με πανό και φωνές!
Μόλις έφτασαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, έριξαν πορτοκάλια στην πόρτα και άφησαν εκεί κλούβες γεμάτες με πορτοκάλια!
Κατόπιν, ανέβηκε πάνω η συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από αγρότες όλων των περιοχών.
Η συντονιστική κατέθεσε αιτήματα και ζήτησε έμπρακτη στήριξη, ξέροντας ότι η περιφέρεια δεν μπορεί μεν να αποφασίσει τουλάχιστον όμως μπορεί να πιέσει και όχι απλά να εκδώσει ένα ψήφισμα άνευ ουσίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έκανε τις καθιερωμένες διαπιστώσεις ότι πρέπει να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και ότι ο αγροτικός κόσμος είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Είπε επίσης ότι δυστυχώς η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις δεν κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί και ότι το θέμα θα το συζητήσουν στο περιφερειακό και θα εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης.
Τελειώνοντας η σύσκεψη, κατεβαίνοντας κάτω οι αγρότες ενημέρωσαν με ντουντούκα τους υπόλοιπους οι οποίοι άρχισαν τα γιουχαΐσματα και είπαν ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου