Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Την Κυριακή στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου οι αγρότες.

Σε αυτό το μέτωπο πάλης καλούμε τους αγρότες της Πελοποννήσου να υιοθετήσουν τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Μπλόκων που αφορά την επιβίωση του μικρομεσαίου αγρότη. Να βάλουν στο περιθώριο τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ, οι οποίες προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του «δούρειου ίππου» για να θολώσουν την εικόνα των αγωνιζόμενων αγροτών. Καλούμε τους αγρότες να καταλάβουν ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι πραγματικοί εχθροί τους και να τους απομονώσουν.
Συντονίζουμε τα αγωνιστικά μας μπλόκα στην Πελοπόννησο το επόμενο διάστημα και κλιμακώνουμε οργανωμένα την πάλη μας. Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, σωματεία επαγγελματιοβιοτεχνών, την νεολαία, τις γυναίκες σε κοινή συστράτευση.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 16 Φλεβάρη και ώρα 12:30 το μεσημέρι στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου




ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

ΧΡΕΗ

Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κούρεμα» σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Με ευθύνη του κράτους, διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΥΓΕΙΑ

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής .Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου