Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Τον Προσκοπισμό γνώρισαν οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο στο Ναύπλιο, πολλές φωτογραφίες!

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
   Στα πλαίσια των πολιτιστικών εξορμήσεων που πραγματοποιεί ο βρεφικός - παιδικός σταθμός Δον Πινέλο τον μήνα Ιούλιο, οι μικροί μαθητές του σταθμού είχαν την ευκαιρία την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 να γνωρίσουν προσκοπισμό.

Σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους, οι εκπαιδευτικοί του Δον Πινέλο διοργάνωσαν προσκοπική εξόρμηση στον λόφο και το εκκλησάκι του Αγ. Βλασίου στην Αρια Ναυπλίου. 

Τα μικρά παιδιά πάντα με την καθοδήγηση της Έλενας και Ιωάννας Ιωαννίδη ακολούθησαν πιστά της οδηγίες του αρχηγού του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους Βαγγέλη Μπουρδέρη και των υπολοίπων προσκόπων έστησαν την σκηνή τους έμαθαν να δένουν κόμπους και έμαθαν τους βασικούς κανόνες διαβίωσης στην φύση.

Οι δράσεις των προσκόπων έχουν πάντα πολιτιστικό και οικολογικό χαρακτήρα που βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν και να αναπτύξουν κοινωνική συνείδηση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Οδηγισμός και ο Προσκοπισμός είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι με νόημα, τόνισε η Έλενα Ιωαννίδη.

Και συνέχισε: Μέσα από αυτές τις δράσεις τα παιδιά αποκτούν νέες εμπειρίες και μαθαίνουν να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις ικανότητες τους. Μαθαίνουν να γίνονται υπεύθυνα και να αναπτύσσουν κριτική σκέψη. Δημιουργούν νέες φιλίες και μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Γίνονται δικαία, ευγενικά και τίμια και φυσικά μαθαίνουν να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον. Πάνω από όλα διασκεδάζουν μαθαίνοντας και δημιουργώντας ένα σύστημα αξιών που θα τα βοηθήσει να καθοδηγήσουν τη ζωή τους.

Η διεύθυνση του Δον Πινέλο ευχαριστήσει για την συνεργασία και τις πολύτιμες στιγμές που έζησαν αυτοί και τα παιδιά τους, Β. Μπουρδέρη, την Δ. Σχοινοχωρίτη, την Φ.Μούτση, τον Λ. Σαλαπάτα, τον Γ.Σχοινοχωρίτη, τον Β.Παπούλια και τον Π. Σχοινοχωρίτη από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους.
Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 8

STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου