Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ.

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις του παιδικού σταθμού Δον Πινέλο στα πλαίσια του πολιτιστικού Ιουλίου που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή του μήνα τα τελευταία χρόνια με μεγάλη η επιτυχία και με πολλά οφέλη για τα μικρά παιδιά, μαθητές του σταθμού.
Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 οι εκπαιδευτικοί του παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού επέλεξαν να φέρουν τους μικρούς μαθητές σε επαφή με τον αθλητισμό, καθώς οι ίδιοι έχουν κατά το παρελθόν ασχοληθεί με τον χώρο, ο καθένας σε διαφορετικό άθλημα.

Η Έλενα Ιωαννίδη, παλιά πρωταθλήτρια στο αγώνισμα των εμποδίων, η Ιωάννα Ιωαννίδη, παλιά αθλήτρια του χάντμπολ και ο Γιάννης Αντωνόπουλος, παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου, γνώρισαν στα μικρά παιδιά σχεδόν όλα τα αγωνίσματα του κλασικού, ομαδικού αθλητισμού και του υγρού στίβου, μέσα πάντα από διασκεδαστικά παιχνίδια.   


Η άθληση για τα παιδιά σήμερα είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Γι' αυτό δεν πρέπει κανείς μας να ξεχνά ότι ο βασικός στόχος της άθλησης χρειάζεται να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για το παιδί.

Η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να συνηθίσουν σ' έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Ο αθλητισμός προστατεύει τα παιδιά από την παχυσαρκία και τη γνωστή παγίδα 'καναπές – τηλεόραση – ψυγείο'. Μειώνει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας (τώρα, αλλά και στη μετέπειτα ζωή), όπως η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές νόσοι και ο σακχαρώδης διαβήτης, και βοηθά στην απόκτηση υγιεινών συνηθειών. Επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και συντονισμού.


Ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο το παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Με τη συμμετοχή στα αθλήματα το παιδί γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Είναι μια ευκαιρία να κάνει νέους φίλους και να μάθει να συνεργάζεται μαζί τους και να κοινωνικοποιείται. Τα παιδιά μαθαίνουν να υπακούν στους κανόνες για το καλό της ομάδας, μαθαίνουν να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων.Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό το παιδί αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα και καλλιεργεί την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η εξόρμηση των μικρών παιδιών στους χώρους του ΔΑΚ Ναυπλίου τους έδωσε την δυνατότητα από την τρυφερή ηλικία τους να έρθουν σε επαφή με την άθληση και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει όχι μόνο στην σωματική τους υγεία αλλά και την ψυχολογική. 
 


Η μέρα έκλεισε με ένα "γερό" μεσημεριανό γεύμα στο ανακαινισμένο χώρο του αναψυκτηρίου που λειτουργεί στο κολυμβητήριο του Ναυπλίου υπό νέα διεύθυνση.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου