Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Γιορτή της Αγκινάρας στα Ίρια Αργολίδας.

 STUDIO B&G 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή της Αγκινάρας στα Ίρια Αργολίδας. 
Η γιορτή οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ. 
Στην πλατεία των Ιρίων, όπου και πραγματοποιήθηκε  η γιορτή, πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και να απολαύσει γευστικά πιάτα με βάση την αγκινάρα, τα οποία ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα οι νοικοκυρές του χωριού. 

Την εκδηλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη διατροφική αξία του προϊόντος αλλά και το σημαντικό ρόλο της καλλιέργειας της αγκινάρας στην οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας των Ιριών, της μοναδικής περιοχής που καλλιεργεί συστηματικά την αγκινάρα τα τελευταία 50 χρόνια και καλύπτει το 70% της εγχώριας ζήτησης.
Την έναρξη της γιορτής πλαισίωσαν τα τοπικά χορευτικά τμήματα παιδιών, που κατέπληξαν χορεύοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και η χορωδία της Αγίας Τριάδος με την αρχιμουσικό Θεολένα Πίκη
 

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο διαγωνισμό ερασιτεχνικού πιάτου με αγκινάρα, όπου γυναίκες της περιοχής διαγωνίστηκαν στη γεύση, στην παρουσίαση και στην πρωτοτυπία των υποψήφιων πιάτων, ενώ το γλέντι συνεχίστηκε με ήχους παραδοσιακούς και χορό από τους δημότες και τους επισκέπτες.
Στην γιορτή παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του νομού, Δ.Κοδέλας, Γ. Ανδριανός και Γ. Γαλέος, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, ο πρώην υπουργός Γ.Μανιάτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων Π.Μπούκουρης, οι αντιδήμαρχοι Γ.Καχριμάνης και Γ.Μπουζαλάς, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου