Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΤΟ ΑΚΑΝΘΩΔΕΣ PALLENIS SPINOSA.

Το ακανθώδες φυτό Pallenis spinosa , σε τοποθεσία στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου, 
Παρασκευή 29 Μαίου 2015.  
Οι κοινές ονομασίες του φυτού είναι  ακανθώδης Starwort ή ακανθώδης Golden Star, είναι ένα ετήσιο ποώδες φυτό που ανήκει στο γένος Pallenis της Asteraceae οικογένειας. 
Η λατινική ονομασία του γένους προέρχεται από την Παλαιά (άχυρο), αναφερόμενος στην αχυρένιος δοχείο, ενώ το όνομα του είδους spinosa, δηλαδή αγκαθωτά, αναφέρεται στα αγκαθωτά βράκτια που περιβάλλουν τα λουλούδια. Pallenis spinosa φτάνει κατά μέσο όρο 60 εκατοστά (24 in) σε ύψος. Τα φύλλα είναι εναλλακτική, λογχοειδή ή ελλειπτικό. Τα βασικά αυτά έχουν μικρή μίσχοι, ενώ όσες cauline είναι άμισχα ή semiamplexicaul. Μια μοναχική ταξιανθία μεγαλώνει στην κορυφή των κλαδιών. 



Η μεγάλη, ελαφρώς κυρτό δοχείο παρουσιάζει πολλές, κιτρινωπό πορτοκαλί, ερμαφρόδιτα άνθη δίσκο και δύο σπείρες του κίτρινου ακτίνων πετάλων. Οι μεγάλες, λαχνών, involucral βράκτια καταλήγουν σε μια ακραία αιχμηρό περίοδο spine.The ανθοφορίας εκτείνεται από το Μάιο έως τον Ιούλιο. Τα φρούτα είναι αχαίνια περίπου 2-2,5 χιλιοστά μήκος. Αυτά τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν σε πολύ ξηρό περιβάλλον και μπορεί να βρεθεί σε χέρσα εδάφη και ηλιόλουστες στις άκρες του δρόμου στο 0-1,400 μέτρα (0-4,593 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου