Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας .

 Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης έγινε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 με επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.  
Την δοξολογία τέλεσε ο  πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργολίδος ,Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος   , μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησαν οι καταθέσεις  στεφανιών στο Μνημείο πεσόντων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου. Παρών στον εορτασμό ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος  Α. Χειβιδόπουλο, ο βουλευτής Αργολίδος Ιωάννης Αδριανός ,  ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος κα.
STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου