Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.
Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975. Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε, στο Ναύπλιο Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ναυπλίου που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος.
Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πρώτου Κυβερνήτη της χώρας Ι. Καποδίστρια.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου, σύλλογοι αποστράτων των σωμάτων ασφαλείας.
Στεφάνη κατέθεσαν οι βουλευτές του νομού Ανδριανός και Γκιόλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Διοικητης του ΚΕΜΧ Ναυπλιού Συν/ρχης Α. Κορωνάκης κά,
STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου